Folytatja működését a wittenbergi Luther-központ

Folytatja működését a wittenbergi Luther-központ

Share this content.

Forrás: lutheranworld.org
Wittenberg – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) Német Nemzeti Szervezete (LWB / DNK) sajtótájékoztatón jelentette be, hogy további tíz évre biztosítja a wittenbergi Martin Luther-Zentrum működését. Így a 2008-ban alapított központ a reformációi emlékév végeztével sem zárja be kapuit.

Ahogy Martin Junge LVSZ-főtitkár elmondta, a szervezet számára rendkívül fontos, hogy a központ által rendezett konferenciákon részt vevő különböző nemzetiségű evangélikusok Luther teológiáját ebben a történelmi környezetben tanulmányozhatják.

A Martin Luther-Zentrum életében két fontos változás azonban bekövetkezik 2018 őszétől: egyrészt más épületbe költöznek, másrészt pedig a központot eddig irányító Hans Kasch nyugdíjba vonulását követően Inken Wöhlbrand veszi majd át az igazgatói feladatokat. Inken Wöhlbrand jelenleg Észak-Németországban dolgozik lelkészként, de korábban jelentős nemzetközi tapasztalatra is szert tett többek között Dél-Koreában és Skóciában. A VELKD és az LWB / DNK munkáját is jól ismeri. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!