Főszerepben Luther – Filmklubot tartottak az Akadémián – Képriport!

Főszerepben Luther – Filmklubot tartottak az Akadémián – Képriport!

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, MTA, fotó: MTA
Budapest – A korábbi évekhez hasonlóan idén is rendeznek filmklubot a Magyar Tudományos Akadémián (MTA). A vetítéssorozat keretében április 11-től június 1-ig nyolc alkalommal mutatnak be egy-egy ismeretterjesztő filmet a közönségnek. Május 2-án a Luther rajzfilm volt terítéken.

Az MTA-székház dísztermében zajlott vetítés során a 2017-ben, a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója tiszteletére az evangélikus egyház által készített rajzfilmsorozatot mutatták be Luther Márton életéről. A tízrészes sorozatból négy epizódot vetíttek le a közönségnek. A hiteles történeti és teológiai tartalma, a fametszet- és képregénystílust ötvöző egyedi grafikai világa és sajátos humora nemcsak a fiatalok, hanem a felnőtt néző számára is izgalmas tartalmat kínált.

A vetítés után Richly Zsolt, a film rendezője és Csepregi Zoltán egyháztörténész beszélgettek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!