Főző- és családi napot tartottak Rábaszentandráson

Főző- és családi napot tartottak Rábaszentandráson

Share this content.

Szöveg: Varga Tamás
Rábaszentandrás – Főzőnapunkat idén már a harmadik alkalommal rendeztük meg, 2017. augusztus 12-én, szombaton. Az idei év különlegessége, hogy ezt az immár hagyományosnak mondható rendezvényt családi nappá alakítottuk át. Amíg azonban eddig csak az előre bejelentkezett csapatok és hozzátartozóik vettek részt az alkalmon, addig most minden korosztályt igyekeztünk megszólítani.

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából a rendezvények egy tematika köré épültek, a Luther-rózsa volt a fő szimbólum. Reggel egy óriás Luther-rózsát készítettünk a templomtéren a gyerekekkel, majd ezt követően közösen megnéztük a Luther-rajzfilmet.

A délutánt a Palinta társulat előadásával kezdtük meg. A gyermekek és a felnőttek Luther életének főbb állomásait ismerhették meg zenés formában. Miután a nézőközönséget, fiatalokat és időseket egyaránt megmozgatta a társulat, mindenki várta a finom ételeket. Hét csapat szállt ringbe egymással.

Az este folyamán Mesterházy Balázs esperes és Gosztola Szabolcs felügyelő zsűrizett. Nehéz dolguk volt, mert minden csapat finom ennivalót készített. Volt halászlé, lángos, velős pincepörkölt, csülkös sertéspörkölt, görög steak és flekken, töltött hús és fasírt. Mivel minden csapat más kategóriában indult, így a zsűrinek könnyítettek a helyzetén, hiszen minden elkészült étel a saját kategóriájában arany minősítést szerzett. Miután mindenki megkapta a gipszből kiöntött Luther-rózsát és az oklevelet, Mesterházy Balázs megáldotta gyülekezeti házunkat, melynek tetőszerkezete megújult, illetve előtetővel bővült a fedett területek nagysága.

A fenti események után mindenki letehette a főzőkanalat, és a finom italok mellett megkóstolhatták saját, illetve egymás főztjeit. Az este nagyon jól sikerült, jól példázza, hogy az énekkarvezető nélkül induló Vadvirág énekkar is dalra fakadt, ezzel is emelve az este hangulatát. Közel nyolcvanan vettünk részt ezen az alkalmon, így lehet, hogy jövőre is a családi nap részeként fogjuk megrendezni főzőversenyünket.

Képgaléria:

Címkék: Rábaszentandrás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!