Fussunk neki! – Advent 2020

Fussunk neki! – Advent 2020

Share this content.

Forrás: Evangelisch.de, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Hannover – Adventet, a várakozás és az erőgyűjtés idejét kíséri végig az idei évben a Németországi Protestáns Egyház (EKD) által készített kalendárium, amelyben elgondolkodtató, sőt szórakoztató videókat adnak közre a karácsonyra való felkészülés jegyében az Evangelisch.de felületén, illetve a német egyház közösségi média csatornáin.

Karácsony lesz. Isten történetének legnagyobb dinamikája folyamatban van: Isten emberré lesz. Advent nekifut, hogy egy óriási ugrás történjen. Előkészületekre van szükség: várakozás, koncentráció, erőgyűjtés, nyugalom, aztán pedig elkezdeni futni, energiákat mobilizálni és kezdődik a csoda.

A koronavírus évében egyetlen dolog válik ebből igazán fontossá: a saját mozgás, mozdulás, a saját, új dinamika és erő, amelyek az adventet jelentik. Elő kell készíteni a karácsonyt, céltudatosan kell rá figyelnünk, és egyenesen felé kell kormányoznunk magunkat. Fussunk hát neki!

A német adventi kalendáriumban ismert szövegek, személyek, ószövetségi próféciák és bölcsességek, de kevésbé ismert kapcsolódási pontok is feltűnnek majd. Az elgondolkodtató és egyben szórakoztató videókat a protestáns tartományi egyházak, a  Brot für die Welt, a Diakóniai Katasztrófaalap (Diakonie Katastrophenhilfe), a Német Bibliatársulat(Deutsche Bibelgesellschaft), az Evangelisch.de, a yeet influenszerei, valamint az EKD tanácsának vezetője, Heinrich Bedford-Strohm készítették.

A videók igyen hozzáférhetőek az adventskalender.evangelisch.de oldalon, valamint a fent nevezett intézmények oldalain, közösségi média csatornáin.

Címkék: advent - Evanglisch.de -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!