GÁBRIEL: KI VAGYOK ÉN? – VIDEÓ!

GÁBRIEL: KI VAGYOK ÉN? – VIDEÓ!

Share this content.

Zene és szöveg: Antal Bálint. Videó: Palkó Attila és Arndt Bernadett. Hangmérnök: Rédly Dénes. További szöveg: Evangélikus Élet, Nagy Szabolcs
Budapest – A Luther Kiadó érdekes és különleges kiadvánnyal jelentkezett: Klaus Douglass és Fabian Vogt 40 nap alatt az Én körül című könyvével, amelyben rajzok, belső lelki térképek, sőt hangok és dallamok mélyítik el a Biblia üzenetével való találkozást. A kiadvány magyar változatához magyar keresztény ifjúsági zenekarok írtak szöveget és zenét. A zenei anyagból a Gábriel zenekar felvételét adjuk közre.

A zenekar a bonyhádi evangélikus ifjúság akkori tagjaiból alakult 2008 őszén, Aradi András jelenlegi esperes érkezése után. Elsőként Az eredendő bűn című könnyűzenei oratóriumot állították össze, ezt követte a táncos, képmeditációval és narrációval egybekötött előadás, a Háttal a vonaton. Az elmúlt években folyamatosan születtek új dalok, jellemzően akusztikus hangszerelésben, illetve Az eredendő bűn című előadást is kibővítették, átdolgozták. A folyamatos elfoglaltság miatt sajnos egyre kevesebb közös zenélésre van idejük, de a mostani projektre örömmel állt össze a zenekar. A kiadványban szereplő daluk témája az ember alapvető életkérdése: ki vagyok én?

 

KI VAGYOK ÉN?

 

Dobozba zárva, szavadra várva

Várom, hogy kiszabaduljak ebből

Várok egy hangra a mennyből

 

Benn a sötétség, kinn van a fény

Hol van az igazság és vajon hol vagyok

hol vagyok benne én

-----

Refrén:

Mondd, ki vagyok én, mondd ki vagyok

Bármit is állítasz, még tagadok

Mondd, hol az út, mondd hol van az út

Ha te lennél az, én leszek az alagút

Mondd, mi a cél, mondd hol van a cél

erősebb-e az ész szívnél

Mondd, hol a fény, mondd hol van a fény

Ha bennem élsz, benned, hogy élhetek én?

-----

Hozzad a kulcsot, belülről nyílik a zár

De lehet, hogy én vagyok kinn és te vagy benn

Benn, aki rám vár

 

Mindenki rohan, mindenki menekül

Keresi a kulcsot minden ember keresi

Kívül és belül

----

Refrén

-----

Ha te vagy a fény, én leszek az árnyék

Ha te vagy az erő, ha te vagy a tett leszek én

majd leszek a szándék

 

Ha te vagy az élet, én leszek a szó

Ami elmondja majd mindenhol, hogy a hatalmad 

Nem csak illúzió

----

Lehet az is, hogy nincs kinn és nincs benn

Csak nem értjük mi a végtelen 

Egyszerre vagyunk bezárva

és egyszerre vagyunk a zárka

Az igazság az út szélén lapul

de ha kiugrik váratlanul

Beül melléd majd elázva

Nem lesz többé kizárva

 

Zene és szöveg: Antal Bálint

Videó: Palkó Attila és Arndt Bernadett

Hangmérnök: Rédly Dénes

 

A könyv és a hozzá tartozó dalok 2019. november 22-től megvásárolhatóak a bolt.lutherkiado.hu címen.

 

„Ki is vagyok én tulajdonképp? – ez talán az élet legizgalmasabb kérdése. Mi rejtőzik bennem, abban az emberben, akinek létezését megannyi társadalmi minta és személyes döntés befolyásolja? Milyen vágyaim és lehetőségeim vannak, melyeket még soha nem kutattam ki magamban?

E könyv pimaszul azt állítja, hogy a Biblia elvezeti az embert önmagához azáltal, hogy megismerteti Isten látásmódjával. Legyen ez tehát meghívás és kihívás egy merész expedícióra saját magunk felé – egyben egy negyvennapos felfedezőút Isten csodálatos története mélyére az emberrel, aki nélkül ma nem volna modern Európa.

A lét legmélyebb kérdéseit feltárva megismerkedünk a Biblia központi gondolataival, és egy olyan átfogó tudásra teszünk szert, melynek segítségével valóban egyre mélyebb ismeretet szerzünk önmagunkról. A jóleső barangolás során sok-sok lenyűgöző kincsre fogunk lelni…”

 

A könyvről itt olvashatnak bővebben.
A kötet bemutatására 2019. november 29-én, pénteken, az Evangélikus könyvesboltban (1085 Budapest, Üllői út 24.) kerül sor 18 órai kezdettel.
Facebook esemény.

 

A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. www.nka.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!