Gálaműsort tartottak a miskolci oktatási intézményben

Gálaműsort tartottak a miskolci oktatási intézményben

Share this content.

Szöveg: Tiborc-Kovács Kinga​
Miskolc – A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium 2018. április 13-án tartotta ünnepi gálaműsorát. A nagy napon egy olyan intézménynek a gálájára készültünk, mely már önmagában megkövetel valami nem szokványosat, melyben benne van a kezdet és a mai emelkedett pillanatok is, hiszen nem kisebb esemény felidézői, ünneplő részesei lehettünk személyesen is ebben a tanévben, mint a reformáció 500. évfordulója.

Ebből adódóan feltett szándékunk volt egy olyan műsor megvalósítása, mely a 16. századtól, a reformáció bölcsőjétől vezet el napjainkig. Természetesen azokat a lutheri időcseppeket felhasználva, amelyekkel napjaink embere is rendelkezhet, tehát saját eszközeinkkel és látásmódunkkal, melynek minden momentumában és szavában, de még a sorok között is tetten érhető az őszinte hála az idáig vezető útért és fenntartó egyházunkért és intézményünkért.

Vitathatatlan Luther Márton maradandó időszerűsége. Lelke és gondolkodása továbbra is táplálja hitünket, reményt és szeretetet közvetít még abban a pillanatban is, amikor az óvodásoktól az általános iskolásokon keresztül a gimnazistákig izgatottan dobogott közel háromszáz fellépő szíve, hogy egy tavaszi napon boldog és megismételhetetlen élményt nyújtsanak azoknak, akik a legfontosabbak számukra.

Tiszta szívünkből hisszük, arra születtünk, hogy mindannyian boldogok legyünk, amihez soha nem dobhatjuk el hitünket. Ha kell, napsugárba kapaszkodunk, még ha fáj is, csakhogy tiszta szívvel szerethessünk, és ameddig csak lehet, játsszunk még tovább.

„Igazságtalan vagy a hétköznapokkal, amikor ünnepre készülsz, de az eljövendő ünnep balzsamossá teszi a hétköznapokat, és te gazdagabb vagy attól, hogy létezik ünnep.” (Saint-Exupéry)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!