Keresztútjárással ünnepelték a nagypénteket Kassán

Keresztútjárással ünnepelték a nagypénteket Kassán

Share this content.

Forrás: ujszo.com, szöveg és fotó: Németi Róbert
Kassa – A nagypénteki hagyományok elmaradhatatlan része a kassai keresztjárás. A rendezvényt a Szlovákiai Egyházak Ökumenikus Tanácsának kassai elnöksége szervezte.

A menet a Szlovákiai Augsburgi Hitvallású Evangélikus Egyház Malom utcai temploma elől indult. Az egybegyűltek összesen hat helyen, köztük a Fazekas utcai református templom és a Fő utcai pestisszobornál is megállt. Az egyházi képviselők minden stációnál felolvasták Isten igéjét, majd prédikációk hangzottak el. Az utolsó megálló hagyományosan a Szent Erzsébet-székesegyház előtt volt, ahol Igor Mišna, a Szlovákiai Augsburgi Hitvallású Evangélikus Egyház keleti egyházmegyéjének emeritus püspöke szólt az ünneplőkhöz.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Kassa - passió -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!