Gáncs Aladár evangélikus lelkész életét és munkásságát mutatja be egy honlap

Gáncs Aladár evangélikus lelkész életét és munkásságát mutatja be egy honlap

Share this content.

Forrás: gancsaladar.hu
Budapest – Győri Tamás szerkesztésében a napokban készült el a Mesteri Gáncs Aladár evangélikus lelkészt és életútját bemutató honlap. Bár ő 100 évvel ezelőtt szolgált a Magyarországi Evangélikus Egyházban, mégis érdemes hagyatékát olvasni, mert ma is nagyon aktuális.

„Mesteri Gáncs Aladár kis termetű, halk szavú, szelíd ember volt, aki kissé énekelve prédikált - írják róla. - Külső adottságait tekintve nem volt figyelmet felkeltő jelenség. Ráadásul nem is élt hosszú életet, mindössze 44 évesen halt meg, fiatal özvegyet és három kis árva gyermekeket hagyva maga után, akik közül a legidősebb is csupán 12 éves volt akkor. Azonban akármennyire jelentéktelennek tűnik a fakuló fényképeken alakja, bármennyire is rövid élet adatott neki, aktív kora hiába távolodott a történelem évszázadnyi messzeségébe, hatása a mai napig elevennek mutatkozik. Megmaradt gondolatait érdemes ma is szem előtt tartania mindenkinek, aki Istennel való személyes kapocslatot keres és ápol, vagy azon munkálkodik, hogy erre mások is rátaláljanak. Ezért született ez a honlap, melyen hagyatékát szerettük volna széles körben elérhetővé tenni. Kívánjuk, hogy minden itt böngésző gazdagodhasson általa!”

A honlap itt található: https://www.gancsaladar.hu/

Címkék: Gáncs Aladár - honlap -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!