A fiatalok erősítik az egyházak összetartozását – Beszélgetés Garai Szilviával, egyházunk ifjúsági delegáltjával

A fiatalok erősítik az egyházak összetartozását – Beszélgetés Garai Szilviával, egyházunk ifjúsági delegáltjával

Share this content.

Forrás: LWI, fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Windhoek – Garai Szilvia 24 éves és egy kis magyarországi faluból származik. Teológiát és pszichológiát tanul Budapesten. A nagygyűlés számára egy igazi nagy viszontlátást jelent, hiszen sok fiatallal már 2015-ben Wittenbergben megismerkedett, az ott zajlott Young Reformers nevű találkozón. Bár akkor egy időre eltávolodtak egymástól, de az egymás közti kommunikáció tovább folyt a Facebookon egy csoportban és aztán egymást személyesen is felkeresték. Az alábbiakban a Lutheran World Information róla készített cikkét adjuk közre.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt ismét találkozhattam a barátaimmal” – mondja csillogó szemekkel.  „Annyira inspiráló, hogy beszélgetünk egymással és észrevesszük, hogy a beszélgetéseink egyre inkább elmélyülnek.”

Garai reméli, hogy ezek a kapcsolatok meg fognak maradni a jövőben is.

„Amikor fiatal delegáltakként együttműködünk, az hozzájárulhat ahhoz is, hogy egyházaink közelebb kerüljenek egymáshoz” – reménykedik a fiatal lány.

Számára a fiatalok előtalálkozójának témája, azaz az egyházakat bátrabbá tenni, valóban alapfeladat. Tudja miről beszél. Saját egyháza meglehetősen gyorsan csökken. Már csak 215 ezer tagjuk van és az elmúlt 15 évben összesen 80.000 tagot veszítettek.

Garai, aki maga is részt vesz egyháza fiatalok közötti munkában, érzékeli, hogy „a tradíciók a fiatalokat nem villanyozzák fel. De mégis szeretnék az evangéliumot hallani és meg is akarják azt élni a mindennapjaikban.”

Arra a kérdésre azonban vonakodva válaszol, hogy a menekültek iránti rokonszenvre is kihat-e ez: „Ez nehéz kérdés. Meg tudom érteni azokat az embereket, akiknek fenntartásai és félelmeik vannak a menekültekkel szemben. De látom a Jézus által adott feladatot is ebben.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!