Újraválasztották a Gustav Adolf Segélyszervezet főtitkárát

Újraválasztották a Gustav Adolf Segélyszervezet főtitkárát

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: Balicza Klára
Lipcse – Hofgeismar – Enno Haaks lelkészt túlnyomó többséggel ismételten megválasztották a Gustav Adolf Segélyszervezet – Gustav Adolf Werk (GAW) főtitkárának immáron a harmadik hatéves hivatali ciklusra; az elnökségbe új tagként Birgit Hamrich lelkésznő került be.

Birgit Hamrich lelkésznő az EKHN és az EKKW (Hesseni és Nassaui Protestáns Egyház, Kurhessen-Waldecki Protestáns Egyház) fejlődési és partnerkapcsolati referense az Ökumenikus Centrumban. Területileg Európa és az USA tartozik hozzá. 

A gyűlésen döntöttek a 2021-es Gustav Adolf Segélyszervezet katalógus projektjeiről is, amelyek összesen több mint kétmillió euró támogatást jelentenek.  

„A Gustav Adolf Segélyszervezet projektek hirtelen reflektorfénybe kerültek tekintettel olyan partnerországokra, mint Kirgizisztán, Argentína, Brazília, Ukrajna és Libanon” – nyilatkozta az EKKW tartományi püspöknője, Beate Hofmann a nap kezdetén. „Ez a munka fontos csomópontot jelent az embereket összekötő és a világot átfogó hálóban, »mely a keresztény hitből fakad és segít másokat«” – hangsúlyozta.

Gustav Adolf Segélyszervezet 1832-ben Lipcsében alakult, az EKD támogatásával évi több mint kétmillió eurós költségvetéssel. A segélyszervezet névadója a lutheránus svéd király, II. Gustav Adolf (1594-1632) a protestantizmus védelmezője. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!