Giccsünnepek – Folytatódott a „Szólj be a papnak!” programsorozat Szombathelyen

Giccsünnepek – Folytatódott a „Szólj be a papnak!” programsorozat Szombathelyen

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Szombathelyi Egyházmegye
Szombathely – A Martineum Felnőttképző Akadémia szervezésében nyolcadik alkalommal rendeztek „Szólj be a papnak!” beszélgetést Szombathelyen február 5-én. A programnak ismét az AGORA Savaria Filmszínház adott otthont. A vendégek Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész, Horváth József római katolikus pap, Jakab Bálint református lelkész és Varga László Ottó baptista lelkész voltak.

„Az vagy, amit megveszel? – A fogyasztói társadalom giccsünnepei” – ez volt a beszélgetés témája, amit Pezenhófer György moderált.

Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész emlékeztetett: az ünnep alapvetően mederben tart, erősíti a családot és azt a közösséget, amelyben élünk. A nemzeti, vallási és emberi értékek elfelejtésével azonban kifejlődik egy konzervtársadalom, amely mindent készen megkap. De nagyon fontosak a tematikus ünnepek és azok tartalommal való megtöltése. Az evangélikus lelkész példaként említette a házasság hetét, az ökumenikus imahetet. Fontos, hogy közösségben éljünk; és fejezzük ki egymás megbecsülését, azt, hogy ajándéknak tekintjük a másikat.

A teljes cikk itt olvasható.

VIDEÓ:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!