Gölles Martin karnagy és zeneszerző egyházi kórusművet írt

Gölles Martin karnagy és zeneszerző egyházi kórusművet írt

Share this content.

Forrás: zaol.hu
Nagykanizsa – A tehetséges karnagy-zeneszerző, Gölles Martin, aki egyben a szepetneki evangélikus gyülekezetben kántori szolgálatot is ellát, Messe de la Joie című egyházi kórusművének három ősbemutatóját két francia városban tartották.

A svájci Claude Delley klarinétprofesszor Gölles Mar­tint már korábban is felkérte, hogy írjon misét az ő templomi kórusuk számára. A művész Nagykanizsán is meglátogatta a fiatal zenészt, s akkor azt mondta: számos szárnyát bontogató tehetséggel találkozott már például Franciaországban, ám Gölles Martin fegyelmezettsége és intelligenciája valósággal lenyűgözte őt. A közös munka folytatódott, s két évvel ezelőtt a nagykanizsai zenész meghívására a svájci kamaraegyüttes, a Quatuor Bourgogne a megye több helyszínén XX. századi és kortárs zeneszerzők műveiből adott koncerteket.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék: Gölles Martin -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!