Görögkatolikus–evangélikus püspöki találkozó Miskolcon

Görögkatolikus–evangélikus püspöki találkozó Miskolcon

Share this content.

Szöveg: Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa, Magyarországi Görögkatolikus Hierarchák Tanácsa
Miskolc – Negyedik alkalommal találkoztak a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa és a Magyarországi Görögkatolikus Hierarchák Tanácsának aktív tagjai, ezúttal a Miskolc Egyházmegye püspökségén.

A testvéri és oldott megbeszélés két pont köré szerveződött: felkészülés a népszámlására és az Eucharisztikus Kongresszus/Úrvacsora éve. Az utóbbi kérdéskörnél mindkét egyház a gyermekek úrvacsorai részvételének teológiai és gyakorlati vonatkozásait vizsgálja jelenleg.

A tanácskozást megelőzően valamennyi püspök részt vett azon az ökumenikus imahéthez kapcsolódó istentiszteleten, amelyet a Búza téri székesegyházban a város egyházi iskoláiban tanuló diákok számára tartottak. Az együttlétet követően a püspökség kápolnájában imádkoztak együtt a püspökök, majd közösen elénekelték Gryllus Dániel és Lackfi János szerzeményét, a Himnusz az égi-földi kenyérről című éneket, amely 2020-ban az evangélikus egyház úrvacsora himnusza lett.

A találkozóról további képeket itt találnak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!