Grubits Flóra aranyra cserélte tavalyi ezüstjét

Grubits Flóra aranyra cserélte tavalyi ezüstjét

Share this content.

Forrás: bged.hu
Sopron – A Regősök húrján elnevezésű vers- és prózamondó versenyen már tavaly is sikerrel szerepelt Grubits Flóra, idén pedig a legjobb minősítést, azaz az arany oklevelet kapta meg a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium tanulója.

Arany János Vörös rébék című versét szavalta a 9./0A osztályos licista, Grusbits Flóra a Budapesten megrendezett Regősök húrján című verseny országos döntőjén. Flóra tavaly már szerzett tapasztalatokat ezen a megmérettetésen, akkor is a legjobbak közé került és ezüst oklevéllel tért haza. Most önmagát is túlszárnyalta.

„Anyukám segített a felkészülésben, nagyon ért hozzá, de a Soproni Színitanodába is járok, ott is szereztem tapasztalatokat. A versenykiírással is ott találkoztam” – mesélte Flóra. Tavasszal volt az országos verseny elődöntője, akkor a járvány miatt nem lehetett személyes meghallgatások alapján kiválogatni a továbbjutó legjobbakat, videófelvételeket kellett a pályázóknak beküldenie. Grubits Flóra ezt kiválóan megoldotta. 

„A döntő viszont már élőben ment, és nagyon izgultam, de csak addig, míg a mikrofon elé nem álltam. Akkor már csak arra koncentráltam, hogy megérintse a hallgatókat a vers és az, amit át akarok adni vele. Ez a költemény nem könnyű, de a saját gondolataimat is tükrözi: nem minden az, aminek látszik. Jó érzés, amikor látom és érzem, hogy sikerült lekötnöm a figyelmet és a nézők átadják magukat annak a hangulatnak, amit én közlök a költő soraival” – fogalmazta meg egy érett előadóművészt is lepipálva gondolatait Flóra. Csak azt sajnálja, hogy ebből a versenyből „kiöregedett”, hiszen 14 év a maximált korhatár, de biztosak lehetünk benne, hogy keres magának más megmérettetési lehetőséget, és akkor újra beszámolhatunk a fiatal lány sikeréről. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!