Gryllus Dorka lelkésznek készült

Gryllus Dorka lelkésznek készült

Share this content.

Forrás: beol.hu / evangelikus.hu, fotó: Sóki Tamás / MTI
Bár híres művészekből álló családjára tekintve azt gondolnánk, Gryllus Dorka mindig is a színpadra vágyott, most kiderült: nem volt ez mindig így.

A színművésznő a Borsnak elárulta: fiatal korában lelkésznek készült. „Sok női lelkész van” – hívta fel rá a figyelmet Dorka. „Evangélikus vagyok, és a protestánsoknál lehet nő is lelkész. A Deák téri evangélikus templomba jártunk, ott volt egy csodálatos, végtelenül okos lelkésznő, Takácsné Kovácsházy Zelma. Óriási példaképem volt. Mentem hozzá gyermek bibliakörbe is, és nála készültem fel a teológiára, ahová jártam egy félévet, de jött ez a színészet dolog. Félévben még vizsgáztam, de közben felvételiztem a Színművészeti Főiskolára. Volt még egy lelkész a Deák téren, Pintér Károly, aki azt mondta, hogy ezek végül is rokon szakmák. Tréfálkozott, de tény, hogy mindkettő közvetít valamit. Nem véletlenül hívják a színésznőket Thália papnőinek” – magyarázta a színésznő, aki jelenleg a Jaj, Istenem! című kétszereplős vígjátékban játszik Kálid Artúr oldalán a Hatszín Teátrumban.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!