Kézen fogott az Isten – Interjú Gundel Takács Gáborral

Kézen fogott az Isten – Interjú Gundel Takács Gáborral

Share this content.

Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Kézdi Beáta, fotó: Kiss Tamás
„Fontos kérdésekben mindig a szívemre hallgatok, mert lehet, hogy nem járok jól anyagilag, de akkor is a belső békém felé tartok, és ez visszahat az életemre” – vallja Gundel Takács Gábor. Az ország egyik legkedveltebb tévése hívő, őrzi és ápolja a Gundel család emlékét, távol tartja magát a bulvártól, és nem politizál.

A népszerű televíziós személyiséggel készült exkluzív interjút az evangélikus egyházban tisztségeket is vállalt Gundel János életrajza „vezeti be”. Állítólag az étteremalapító ükapa nevéhez köthető a svédasztalos étkezési forma magyarországi meghonosítása.

A svédasztal svédországi (és lutheránus!) eredetéről szintén olvasható cikk a lapban.

A farsangi időszakra is utaló magazin 37. oldalán pedig a Gundel-féle palócleves receptje késztetheti kísérletezésre a háziasszonyokat.

 

A témáról bővebben olvashatnak az Evangélikus Élet 2016. február 7-én megjelenő számában. (Evangélikus Élet magazin 2016/5.  31–37. old.)

Az Evangélikus Élet magazin megrendelhető a Luther Kiadónál, a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a Digitalstand oldaláról.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!