Gyászolnak a lengyelországi evangélikusok

Gyászolnak a lengyelországi evangélikusok

Share this content.

Forrás: A Lengyelországi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház közleménye (e-mail). Szöveg: MEE OI Ökumenikus és Külügyi Osztály
Varsó – Frissen érkezett a hír, hogy a Lengyelországi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház két szolgatársát is elvesztette a napokban a COVID–19 járvány következtében.

A tegnapi napon elhunyt Jan Szarek (1936-2020) nyugalmazott püspök, aki 1991–2001 között vezette az egyházat, 1993–2001 között pedig a Lengyelországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának is elnöke volt.

Két nappal ezelőtt pedig Piotr Wowry (1963–2020) lelkész halála rendítette meg az egyházi közvéleményt. Piotr Wowry a sziléziai Ustroń lelkésze és a zsinat tagja volt.

„Körülfontak a halál kötelei, a sírtól való rettegés fogott el engem, nyomorúságban és bánatban van részem. 

De az Úr nevét hívom segítségül: Ó, Uram, mentsd meg életemet!” 

(Zsolt 116,3–4)

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!