Gyerekek segítettek gyerekeknek

Gyerekek segítettek gyerekeknek

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Angyali Segítség az Ótemplomból
Szarvas – Gyergyócsomafalva – A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda diákjai adományokat gyűjtöttek a gyergyócsomafalvi Páli Szent Vince Napközi Otthon részére, ahol magyar gyerekek töltik az iskolát követően a délutánokat, közösen tanulnak és ebédelnek, mivel ezeknek a gyerekeknek a szülei nem tudják kifizetni az óvodában és az iskolában az étkezési díjat.

Böjte Csaba testvér a környék szinte valamennyi településén működtet hasonló intézményt. Az elkövetkezendő időben az Ótemlomi Evangélikus Egyházközség gyűjtést fog szervezni a napközi megsegítésére. 

„Miután megleptük a gyerekeket és a nevelőket, közös éneklésbe kezdtünk. Ismét megtanítottuk nekik, hol van az ország közepe: Szarvas, és azt is, hogy miért köszönünk mi, evangélikusok Erős vár a mi Istenünkkel. Ezt követően örömmel fogadták el az ajándékokat. Öröm volt látni, hogy egy év alatt milyen sokat fejlődött a napközi, hiszen teljesen megújult a konyha és az épület burkolata. Isten áldása legyen a gyermekek és a nevelők életén” – mondta Lázár Zsolt esperes. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!