Gyerektáborokra gyűjtöttek – Báloztak a szarvasiak

Gyerektáborokra gyűjtöttek – Báloztak a szarvasiak

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség
Szarvas – 2020. február 15-én 7 órától ismét zsúfolásig megtelt az Árpád Szálló Rendezvényterme jókedvű szórakozni és adakozni vágyó evangélikusokkal, hiszen kezdetét vette a szarvasi evangélikusok Negyedik Jótékonysági Bálja. A jó hangulatról a Körös Party Band gondoskodott. A bál háziasszonya Kovács Panna volt, aki első alkalommal vállalta ezt a nemes feladatot.

A rendezvény fővédnöke Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője volt, aki levélben köszöntötte a résztvevőket és felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a 2020-as év milyen fontos a szarvasi evangélikusok számára. Tessedik Sámuel évfordulójának méltó megünneplése, az iskolateremtő lelkész-mezőgazdász emlékének a jelenleginél látványosabb ápolása közös célja kell hogy legyen az önkormányzatnak és az egyháznak egyaránt.

Lázár Zsolt esperes ezután Zahorecz Pál lelkésszel együtt köszöntötte a résztvevőket. A bál idei céljaként ismét az ifjúsági munkát nevezte meg, hiszen több tábor is vár majd a szarvasi fiatalokra, ahova angol és amerikai önkéntesek érkeznek, és amelynek költségeihez ennek a bálnak az adományai is hozzájárulnak. Ezen kívül az idei évben az óvodások programját is elősegíti a bál bevétele.

A bálon közel háromszázan vettek részt. A hagyományhoz hozzá tartozik a nyolcadikosok nyitó tánca, akik frakkban és estélyi ruhában fogadták a vendégeket és árusították a tombolát.

A táncok között Gaál Roland, a járási hivatal vezetője köszöntötte a részvevőket, majd Babák Mihály mutatta be a megújult képviselőtestület jelenlévő tagjait: Molnár Etele alpolgármestert, Csernus Zsolt főtanácsost és Molnár Istvánné vezető tanácsost; mindannyian az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség tagjai és kezdetek óta a bál résztvevői.

A jó hangulatot csak fokozta  a Cervinus Teátrum színművésze, Nádházi Péter, aki három csodálatos énekkel ajándékozta meg a bálozókat. A műsor zárásaként a Luther Színjátszó Tehetségműhely éneke következett: A Rómeó és Júlia című musicalből énekeltek egy részletet arról, hogy a haragból és a gyűlölködésből mennyire elég.

Közel kétmillió forint értékben érkeztek tombola felajánlások. A díjak között meg kell említenünk a fődíjakat: Babák Mihály polgármester felajánlásából egy kerékpárt, a Benka intézmény dolgozóinak felajánlásából egy Hitachi okos televíziót, a Szarvas Lux felajánlásából egy wellness utalványt lehetett nyerni, a házasság hete alkalmából pedig három templomi esküvő-utalvány is kisorsolásra került. A bál főszervezője az idén is Fabó Polett és Lázár Zsolt, valamint a Benka iskola vezetése volt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!