Megindító videóval indul a gyermekek hete az Ökumenikus Segélyszervezetnél

Megindító videóval indul a gyermekek hete az Ökumenikus Segélyszervezetnél

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Elindult a gyermekek hete az Ökumenikus Segélyszervezetnél. A karitatív szervezet ebben az időszakban nemcsak gyerekprogramokat szervez rászoruló gyermekek számára, hanem adománygyűjtést is hirdet a 1353-as adományvonalon. Aki a 1353-at tárcsázza, most a nehéz sorsú gyermekek táboroztatásához járulhat hozzá hívásonként 250 forinttal.

A segélyszervezet ezen célkitűzéséhez hét, a maga területén kiemelkedő híresség csatlakozott egy közös, megindító videóban, melyet egy játszótéren rögzítettek. Dombóvári István, Szalóki Ági, Gyurta Dániel, Wolf Kati, Nagy Ervin, Lackfi János és Puskás Peti a videóban arra hívják fel a figyelmet, hogy sok gyermek számára nem adatik meg mindaz, amitől igazán felhőtlen és boldog lehet a gyermekkor.
A gyermekkor meghatározó élményei, a játék, a tanulás, a sportolás, a szerető család, a közös nevetés, az esti mesék, az éneklés és az önfeledt nyaralás is egy-egy emblematikus arctól hangzik el a kisvideóban, hogy a végén azokra irányítsa a figyelmet, akiknek mindezek önhibájukon kívül nem adatnak meg. „Ha tapasztalatból tudod, hogy ezek mit jelentenek, szerencsés vagy. Segíts, hogy azok is megtapasztalhassák, akik nélkülöznek!” hív összefogásra zárómondatában az Ökumenikus Segélyszervezet elgondolkodtató videója.
Az Ökumenikus Segélyszervezet látókörébe sok olyan nélkülöző gyermek kerül, akinek nehéz családi helyzete miatt esélye sincs megtapasztalni a gyermekkor gondtalanságát. A segélyszervezet egész évben mintegy 2000 gyermek számára kínál rendszeresen fejlesztő és közösségi programokat. Most induló Felhőtlen gyermekkor kampányukban idén olyan hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatására gyűjt pénzadományokat, akik még soha nem jutottak el nyaralni.

A segélyszervezet és a videóban szereplő sztárok arra biztatnak, hogy minél többen gondoljanak akár csak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre! Hogyan lehet csatlakozni? 

  • A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forintot lehet adományozni;
  • segelyszervezet.hu oldalon online egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
  • átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565-ös számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz, a közlemény rovatban feltüntetve: Felhőtlen gyermekkor.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!