Gyermeknappal egybekötött egyházmegyei hittanverseny volt Irsán

Gyermeknappal egybekötött egyházmegyei hittanverseny volt Irsán

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Irsa – A Dél-Pest Megyei Egyházmegyében is 2019. március 9-én, szombaton került megrendezésre a hittanverseny. Ebben az évben azonban nemcsak egy létszámhoz kötött „zártkörű” verseny volt a cél, hanem egyben egy kötetlen és játékos, mindenki számára nyitott gyermeknap is.

Ennek a kettős feladatnak adott helyet az irsai katolikus iskola épülete, sportpályája és a szomszédságban álló katolikus templom is, mely épületek most kevésnek bizonyultak a kétszáz feletti létszámú gyermeksereg és kísérőik befogadására. A sokrétű szervezési feladatok irányítását a házigazda irsai és a szolnoki gyülekezetek vállalták magukra Csadó Balázs és Győri Péter Benjámin lelkészek vezetésével. Az egész napos program előkészítését, majd levezetését a szolnoki gyülekezet egyik tapasztalt szervezője, Bakondiné Tóvizi Ágnes fogta össze. Ennek a nagy létszámot megmozgató napnak a különlegessége volt a versenynek helyet adó irsai katolikus közösség befogadó szeretete, és a nyitó áhítaton Olteán Zsolt vezetésével résztvevő dicsőítő csapatuk szolgálata. A találkozó egészét áthatotta a játék és a felhőtlen jókedv, emellett pedig az is kiderült az eredményhirdetésen, hogy a bibliaverseny résztvevői közül csak a szolnoki, pilisi, alberti gyülekezetek csapatai mehetnek tovább az országos megmérettetésre. Az egész napért köszönet az irsai és a szolnoki gyülekezeteknek és a verseny, illetve a játékok irányításában résztvevő minden kísérőnek.

A XXVIII. Országos Evangélikus Hittanverseny országos fordulója 2019. március 30-án kerül megrendezésre az Evangélikus Hittudományi Egyetemen.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!