Gyógyító örömhír – Könyvbemutató beszélgetés Kovács Viktorral

Gyógyító örömhír – Könyvbemutató beszélgetés Kovács Viktorral

Share this content.

Riporter: Galambos Ádám, videó-utómunka: Győri András Timótheus, fotó: Märcz Samu
Budapest – Gyógyító örömhír címmel jelent meg a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya és a Luther Kiadó közös kiadványa, amely összeállítás betegeknek, hozzátartozóknak és a lelkészi szolgálathoz kíván segédletet nyújtani. A könyvben liturgiák, imádságok és énekek is megtalálhatók. A kiadványról Kovács Viktor evangélikus lelkésszel, a könyv szerzőjével Galambos Ádám beszélgetett.

Minden embernek szüksége van gyógyulásra az élet valamely területén. Éppen ezért a gyógyítás mindig is az egyház alapmozdulatai közé tartozott. Az apostoli csodák, a hívő életekben megnyilvánuló jelek vagy az évszázadok alatt létrehozott szociális-medikális intézményrendszerek mind-mind a nagy Gyógyítóra mutatnak.

Ez a kiadvány sem akar mást tenni, mint az igén, az imádságon, az éneken, a szentségen és a találkozáson keresztül Krisztusra mutatni.

Kovács Viktor: Gyógyító örömhír
Luther Kiadó, Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya, 2021
A kiadvány megrendelhető a Luther Kiadó webáruházában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!