Gyógyszerészek adakoztak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek

Gyógyszerészek adakoztak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos adventi Pénzadománygyűjtéshez csatlakozva, #támogatomazökumenikusokat címmel 2020. november 12-én indított adománygyűjtő villámakciót a Hungaropharma Zrt. A kezdeményezést a vállalat gyógyszertári partnerei körében hirdették meg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egész éves, a járványhelyzetben különösen is hangsúlyos munkájának támogatására.

Idén még nagyobb szükség van az összefogásra, az elesettek megsegítésére, így bár nehezítő körülmények mellett, de a Hungaropharma Zrt.-nek sikerült ismét mozgósítani a gyógyszerészeket, ezúttal online gyűjtés formájában. Rövid időn belül, mindössze 2 hét leforgása alatt, újból kimagasló eredménnyel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet és a Hungaropharma Zrt. adománygyűjtő akciója: a 100 ezer Ft-os támogatói jegyek megváltására 50 gyógyszerész jelentkezett. A befolyt összeget a Hungaropharma Zrt. megduplázta, így összesen 10 millió Ft gyűlt össze a segélyszervezet munkájának támogatására.

A Hungaropharma Zrt., a gyógyszerkereskedelem zászlóshajójaként, kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségtudat növelését, a rászorulók támogatását. Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vállalat kapcsolata több éves múltra tekint vissza. Mint ismeretes 2018-ban például hagyományos jótékonysági árveréssel is egybekötött HungaroGálát szerveztek, mely alkalommal a gyógyszerészek és a Hungaropharma segítségével 18 millió Ft-ot sikerült összegyűjteni a nehéz körülmények között élők megsegítésére. Az akkori összefogás minden várakozást felülmúlt, a befolyt támogatásból az Ökumenikus Segélyszervezet rászorulók ezreinek tudott mosolyt csalni az arcára.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!