Győrben jártak az északi püspöki hivatal munkatársai

Győrben jártak az északi püspöki hivatal munkatársai

Share this content.

Szöveg: Csűry Csaba. Fotó: Csűry Csaba, Adámi Mária (nyugati csoportkép)
Győr – Az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöki hivatalának dolgozói 2021. január 28-án a győri evangélikus püspöki hivatalban tettek munkalátogatást, ahol Szemerei János nyugati (dunántúli) püspök, Adámi Mária püspöki asszisztens, Fekete-Dombi Éva hivatalvezető és Szücs Péter Pál hivatali munkatárs fogadta őket. „A személyes kapcsolatok erősítése mellett áttekintettük a közös ügyek aktuális helyzetét, és egyeztettünk a további együttműködés lehetőségeiről” – írta beszámolójában Csűry Csaba északi püspöki titkár.

„A megbeszélést követően bejártuk a nemrégiben megújult Insula Lutheranát, benne a méltán híres Öreg templomot, ahol Szücs Péter Pál egyházzenész orgonajátékából kaptunk ízelítőt. A találkozó kötetlen beszélgetés mellett, közös ebéddel zárult – folytatódott a beszámoló. – Délután a győri katolikus püspöki hivatal vendégei voltunk, ahol Kálmán Imre atya, püspöki irodaigazgató fogadott bennünket. Elsőként a felújítás alatt lévő székesegyházba látogattunk el szervezett vezetéssel. A nagy múltú dóm történetét Vajk Ádám levéltári igazgató ismertette. Ezt követően a püspöki hivatal életébe nyerhettünk betekintést, ahol többek között az egyházmegye sajátosságairól, a papnevelés helyzetéről, a pasztorációs és az ökumenikus együttműködés lehetőségeiről egyeztettünk. A tartalmas beszélgetést követően a püspöki palota reprezentatív helyiségeit is megmutatták nekünk, többek között azt a szalont, ahol Szent II. János Pál pápa is megfordult. 

Köszönjük, hogy vendéglátóink szeretettel fogadtak bennünket! Bízunk benne, hogy hamarosan mi magunk is üdvözölhetjük őket az északi püspöki hivatalban.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!