Befolyt a beton a terembe a győri evangélikus óvodában

Befolyt a beton a terembe a győri evangélikus óvodában

Share this content.

Forrás: kisalfold.hu
Győr – A kivitelezés adott időpontjában nem használt helyiségben beszakadt a fal a győri evangélikus óvodában múlt héten, miközben annak másik oldalán a tornacsarnok kivitelezése zajlott. Onnan folyt beton a terembe, ahol azonban senki nem tartózkodott. A kivitelező vette észre az esetet. A helyiséget azonnal munkaterületté nyilvánították, a statikus tervező nyilatkozata szerint az eset az épület statikai állékonyságát nem befolyásolta.

A kivitelezés szakaszaiban továbbra is elsődleges szempont a gyerekek és az itt dolgozók biztonsága.

Csorba János, a Győri Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze elmondta, egy építési szakértőt kértek fel arra, hogy kivizsgálja, mi történt a fallal. Ha napokon belül megszületik ennek eredménye, sajtóközleményt adnak ki.

Hozzátette, a felröppent hírekkel ellentétben szó sem volt arról, hogy megrepedt volna a mennyezet is, senki sem volt veszélyben. A kárenyhítő és helyreállító munkálatok jelen pillanatban a vége felé közelednek.

A kormány 4,7 milliárd forinttal támogatja az Európában egyedülálló győri evangélikus sziget felújítását (ami örökségvédelmi oltalom alatt áll), mely során tavaly nyáron átadták az óvoda épületét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!