Győri János Sámuel lelkész evangelizációs sorozatot tartott Mandabokorban

Győri János Sámuel lelkész evangelizációs sorozatot tartott Mandabokorban

Share this content.

Szöveg és hangfájlok: Garai András (garainyh.hu). Fotó: Zsarnai Krisztián (mandabokor.lutheran.hu)
Mandabokor – Az adventi időszak kezdete előtti héten, Zsarnai Krisztián esperes, a körzet parókusa meghívására Előkelő ifjak terepgyakorlata Nebukadneccar udvarában címmel tartott négy estés igehirdetés sorozatot a „Bokortanyákon élők társadalmi esélyegyenlőségéért” pályázat keretein belül épült mandabokri többfunkciós közösségi épületben, Dániel próféta könyve első három fejezete alapján Győri János Sámuel nyugdíjas, gyülekezetplántáló lelkész.

Az elhangzott igehirdetések Győri János Sámuel előzetes engedélyével kerültek fel a világhálóra, s elérhetőek a tudósító honlapján; itt és a mandabokri körzet honlapján; itt. 

A sorozat alcímei: Névcsere, A félbeszakított álom, Arany álló kép, De ha nem tenné is… A négy estén elhangzottak néhány kulcsmondatával próbáljuk összefoglalni az evangelizáció üzenetét:

Isten előtt minden ember előkelő. Dániel neve azt jelenti: Isten az én ítélőm, Baltazár pedig: Baál tartsa meg a királyt. Isten neveden szólít, de el tudod-e mondani: Én már az Úré vagyok! Légy büszke rá, ha a mennyország polgára vagy! Az úrvacsorában neked Isten ad fogadást.  

Isten félbeszakítja az álmot, ő ébredést akar! Serkenj fel! Ő nem álomban tanít. Nincs ébredés felserkenés nélkül; ami a felébredés és a felriadás szak szava. Mindig szánj időt Isten dicsőítésére. A te ügyedről van szó! Csak a felserkent embereket lehet evangelizálni. Jézus szeret téged és nagyon felértékel, tudd meg: üdvözülsz!

Megtérés helyett csak rendszerváltás volt Nebukadneccar életében! Az aranyborjút lecserélem Jézus vérére; ez az igazi megtérés. Az álló kép; a bálvány előtt ne borulj le! Hívjuk be Jézust az életünkbe; ő jön és itt van velünk. Az igehirdető elmondta, ő a leghosszabb zsoltár 9. versére tért meg 1967. augusztus végén; azóta együgyű ember: Jézust szolgálja.    

Tanítványait az Üdvözítő terepgyakorlatra viszi. A babiloniai terepgyakorlat a tüzes kemencében zajlik; az aranyat a tűz próbálja! A gyűlölet tüzét csak a Szentlélek tüze tudja kioltani. Isten országának legnagyobb ellensége az arany középút! Hol töltöd az örökkévalóságot? Tűzpróba Jézus Krisztussal; vigyük be őt életünk tűzpróbáiba! S énekelve imádkozzunk: Lelki próbáimban, Jézus, légy velem!

Az igehirdető ezzel az 1965. adventjén írt énekével köszönt el a gyülekezettől: 

„Ó, mennyi szív vár, Megváltónk, rád!

Minden bűnös már epedve vár!

Megváltottál, megtartottál,

Értünk a Földre leszállottál,

Kegyelmesen megtartottál!

Kegyelmesen megtartottál!”

Minden este személyes bizonyságtételek is elhangzottak Isten megtapasztalt, mentő szeretetéről és Zsarnainé Urbán Nóra szólóéneke mélyítette el az istentiszteletek igei üzenetét a termet megtöltő helyi és Nyíregyházáról érkezett; s e lelki terepgyakorlaton kiképzést nyert, Uruk szemében előkelő gyülekezeti tagok szívében.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!