„Nem kötelességből gondoskodunk másokról, hanem szeretetből” – 130 éves a győri szeretetház

„Nem kötelességből gondoskodunk másokról, hanem szeretetből” – 130 éves a győri szeretetház

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Győr – Az evangélikus szigettel szomszédos református templomban tartott zenés áhítat keretében adtak hálát a győri gyülekezet tagjai a szeretetház múltjáért és a közeljövőben megvalósuló bővítésért 2015. november 29-én, vasárnap délután.

Az esemény a Győri Pedagógus Énekkar koncertjével vette kezdetét, akik Katona Tibor vezényletével Vivaldi Gloria című művéből adtak elő részleteket.

Arra emlékezünk, hogy itt már százharminc éve tevékeny a Krisztusban kapott kegyelem – hangsúlyozta az 1Kor 1,4 alapján tartott igehirdetésében Szabó János, az intézmény lelkésze.
„Nem kötelességből gondoskodunk másokról, hanem szeretetből. Mi, akik megtapasztaltuk, hogy megsegít minket, lehajol hozzánk az Isten, nem tehetünk mást” – fogalmazott.

Ezt követően Szilvásyné Peregi Eszter, a szeretetház igazgatója tartott előadást, amelyben felidézte az intézmény történetének fontosabb állomásait, az 1885-ben történt megalapításától kezdve.

Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult, a református gyülekezeti teremben.

Címkék: Győr - szeretetház - évforduló -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!