A növekedés csodája – A bővített gyülekezeti ház megáldásával zárult a kaposvári gyülekezet jubileumi programsorozata

A növekedés csodája – A bővített gyülekezeti ház megáldásával zárult a kaposvári gyülekezet jubileumi programsorozata

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Kaposvár – A megalakulása századik évfordulóját ünneplő kaposvári evangélikus egyházközségben 2017. január 22-én, vasárnap a gyülekezeti ház elkészült tetőterének átadásával zárult az ünnepi programok sorozata. Az istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

A liturgiában Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna somogy-zalai esperes, valamint Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka helyi lelkészek működtek közre. Énekkel szolgált a gyülekezet kórusa, Papp Tibor vezetésével.

A növekedés csodájáról beszélt a meghívón is szereplő 2Pt 3,18 alapján tartott prédikációjában Szemerei János. Visszautalt az egyházközség száz- éves történetére, majd elmondta, hogy a közösségi tér most véghezvitt bővítésének szimbolikus jelentősége is van. „Néha a falak szűkössége is jelzi, hogy munkálkodik az Isten” – fogalmazott a püspök. Majd hozzátette: „A kegyelemben való növekedésnek bennünk is folytatódnia kell.”

Az istentisztelet végén Sütő Zoltán felügyelő a tetőtéri helyiségbe invitálta a jelenlévőket. Itt Szemerei János püspök megáldotta az elkészült helyiségeket.

Majd Pongrácz Máté köszönetet mondott Vönöczkyné Magyar Gabriella tervezőnek, valamint a kivitelezőknek színvonalas munkájukért. Tájékoztatott arról is, hogy a bővítés egy többlépcsős folyamatban, uniós pályázati forrásoknak, a magyar kormánytól, az országos egyháztól és az egyházkerülettől kapott támogatásnak, illetve a hívek nagylelkű adományainak köszönhetően valósulhatott meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!