Gyülekezeti hétvégét tartottak a szekszárdiak Balatonszárszón

Gyülekezeti hétvégét tartottak a szekszárdiak Balatonszárszón

Share this content.

Szöveg és fotó: dr. Wagner Gyula
Szekszárd – Balatonszárszó – 2018. április 20–22. között családos hétvégén vettek részt a szekszárdi gyülekezet tagjai. Másodfelügyelőjük beszámolóját olvashatják.

A szekszárdi lelkészházaspár meghívására a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának vezetője, Németh Zoltán és családja volt a vendégünk.

A reggeli és esti áhítat mellett számos léleképítő programunk volt. A foglalkozásokat Németh Zoltán lelkész vezette. Játékos formában tudtuk meg, hogy ki honnan érkezett a gyülekezetünkbe (hol született), és hogy egyénileg hogyan viszonyulunk lelkészünkhöz és a gyülekezetünkhöz. Kiscsoportos megbeszélés keretében egy-egy mondattal mindenki jellemezhette közösségünket. Ezeket elemezve mint külső értékelő mondott véleményt és adott tanácsokat vendégünk.

Volt alkalom arra is, hogy Sefcsik Zoltán lelkészünk kéthónapos angliai (Mirfield) tanulmányútjáról beszámoljon. Háromrészes előadásának címe A hétköznapi lelkiség útjait keresve, avagy mit tanultam a  bencésektől? volt. Egy-egy bencés regulát megismerve a gyülekezet minden tagja gazdagodhatott. A lelkész felesége, Dugár Éva vezetésével a gyermekek Ki teremtett engem? címmel adtak elő egy szép történetet.

Volt időnk játékos sportvetélkedőre és kirándulásra is. A balatonboglári bobpályát és kalandparkot látogattuk meg, és a teremtett világ szépségeiben is gyönyörködhettünk. 

Köszönjük Néked, Uram!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!