Gyülekezeti napot tartottak Pápán

Gyülekezeti napot tartottak Pápán

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió, további fotó: Polgárdi Sándor
Pápa – Gyülekezeti napot tartott a Pápai Evangélikus Egyházközség vasárnap a Lutheránus sziget templomkertjében. A közösségi program a templomban istentisztelettel kezdődött, melyen Gabnai Sándor balatonfüredi lelkész hirdetett igét, szolgált a Pápai Evangélikus Kórus Elekes Márton gitárkíséretével, és a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola diákjai, valamint kiállítást nyílt: a falak mentén felállított molinókon a protestáns iskolatörténet mérföldkövei láthatók, olvashatók nyár végéig.

„A reformációval nem csak Isten igéje vált olvashatóvá nemzeti anyanyelven, hanem az anyanyelvi oktatás is elindult. Pápán 1531-ben alapították a református kollégiumot, Gizdavi Péter lelkipásztor volt az első, aki lutheri szellemben tanított. A kiállítás rámutat, hogy milyen gazdag a múltunk” – mondta el a tárlat kapcsán Polgárdi Sándor esperes.

Fabiny Tibor lelkész, egyháztörténész professzor, teológiatanár tiszteletére a régi lelkészlakás falán tíz éve elhelyezett emléktáblát az esperes Venczel Csaba egyházközségi felügyelővel koszorúzta meg, miután áttekintést adott az 1924-ben született, 1953–54-ben Pápán szolgált, 2007-ben elhunyt Fabiny Tibor életéből A látogatóközpontban Mező Lászlóné amatőr festő élénk színű portréiból, csendéleteiből, tájképeiből nyílt kiállítás, majd az alkotó tartott tárlatvezetést az érdeklődőknek.

A közös ebédet követően fórumbeszélgetést tartottak a nők szolgálata az egyházban témakörben az egyházközségben tisztséget betöltő hölgyvendégekkel. Valamint gyermekfoglalkozások a Kékfestő Múzeum munkatársaival és gitáros éneklés színesítette a közösségi nap programkínálatát.

Címkék: Pápa - gyülekezeti nap -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!