Új gyülekezeti termet adtak át Rákospalotán

Új gyülekezeti termet adtak át Rákospalotán

Share this content.

Szöveg: Ponicsán Erzsébet, fotó: Szabó Péter
Budapest – Nagyok és csodálatosak a te műveid, mindenható Úristen. (Jelenések könyve 15,3) – ezzel az igével hívogattunk mindenkit új gyülekezeti termünk ünnepélyes átadására 2016. május 21-én délután, melyen Gáncs Péter püspök hirdette pünkösd evangéliumát, a Szentlélek összetartó erejét, Istenünk kegyelmes szeretetét.

Az igehirdetés után gyülekezetünk énekkara szolgált, majd a gyülekezeti termünk felszentelését Győri Gábor esperes végezte.

Az ünnepség után szerény szeretetvendégséggel vártuk a velünk együtt örvendezőket.

Lehetőségünk volt a dr. Jánosi Ida doktornő által összegyűjtött és a gyülekezetünknek átadott rákospalotai hagyományokat kiállítani, melyek állandó díszei lesznek a teremnek, és bármikor megtekinthetők.

A dr. Gertner László 94 éves gyülekezeti tagunk saját keze által festett oltárképe is méltó helyére került. Az új helyiség nagy ajándék mindanyiunk számára Isten dicsőségére, melyet annak megfelelően fogunk használni: bibliaórák, ifjúsági órák, baba-mama klub, csendesnap, gyülekezeti nap, presbiteri gyűlések, LMK gyűlések.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!