Gyülekezetpedagógiai konferencia Komáromban

Gyülekezetpedagógiai konferencia Komáromban

Share this content.

Szöveg: Pángyánszky Ágnes
Komárom – A komáromi Selye János Egyetem Református Teológiai Kara 2019. április 9-én nemzetközi gyakorlati teológiai konferenciát és egyházmegyei lelkésztovábbképző alkalmat szervezett, mely egyben a Kálvin Kiadó gondozásában megjelenő „Együtt a hit útján” című gyülekezetpedagógiai könyv bemutatója is volt.

A komáromi konferenciát dr. Lévai Attila dékán nyitotta meg, majd dr. Görözdi Zsolt adjunktus vezette a délelőtti programot, melynek fókuszában a gyülekezetpedagógiai könyv alapján alapvető katechetikai kérdések kerültek elő a gyermekek, a fiatalok és a felnőttek között végzett gyülekezeti szolgálatok és a gyülekezetpedagógia aktuális gyakorlati teológiai bemutatása közben. Dr. Siba Balázs, Szabóné dr. László Lilla, dr. Szénási Lilla és dr. Pángyánszky Ágnes előadásai arról az útról tettek tanúságot, melyet Isten gyermekei egy tanuló közösségben tesznek meg egymással, hogy az emberi élet különböző szakaszaiban és életfeladataiban Istenbe vetett hitük segítse és erősítse őket. A gyülekezetpedagógia gyakorlati teológiai stúdiumba kapcsolja össze mindazon tanítási és tanulói tevékenységeket, melyek a Bibliáról, a hit alapjairól és a különböző életkorok speciális kérdéseiről szólnak, és Jézus missziói parancsa alapján a mindegyik korosztályt magába foglaló gyülekezeti élet erőterében történnek meg.

A református és evangélikus szerzők által írott könyv hazai bemutatója 2019. május 8-án lesz a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán, a Ráday utca 28. szám alatt. A könyvet dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke mutatja be. Gyakorlati teológiai előadásokat dr. Szabó Lajos evangélikus és dr. Németh Dávid református professzorok tartanak. A délután folyamán a kötet szerzői szerveznek workshopokat a gyülekezetben történő, különböző korosztályokat érintő tanítási feladatokról és lehetőségekről.

A konferencián való részvétel hasznos és építő lehet gyülekezeti lelkészek, teológus- és hittanár szakos hallgatók, hitoktatók, hittanárok, gyülekezetekben gyermek- és ifjúsági szolgálatot végzők és minden érdeklődő számára. Jelentkezni az alábbi link-en lehet: https://forms.gle/uAZQ5Be9AdYssi1i6

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!