Habsburgok az országos irodában

Habsburgok az országos irodában

Share this content.

Szöveg: Kézdi Beáta, fotó: Boda Zsuzsa
Budapest – Nem mindennapi látogatói voltak január 15-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának: Habsburg Károly és testvére, György kereste fel a budapesti Üllői úti épületet. Prőhle Gergely, egyházunk országos felügyelője Fabiny Tamás elnök-püspök és Krámer György országos irodaigazgató jelenlétében vezette végig a vendégeket, az utolsó magyar trónörökös, Habsburg Ottó fiait.

Prőhle Gergely az ingatlan történetéről, a nemrég befejeződött felújításról is beszélt, de bemutatta a testvérpárnak a különleges Podmaniczky-Degenfeld Könyvtárat és a legfelső szinten található templomot is.

A látogatás célja az volt, hogy Habsburg Károly és György megtekintse az épület üresen maradt helyiségeit, merthogy ezeket ideiglenesen a Habsburg Ottó Alapítvány béreli ki, amíg a Budavári Palotában rendelkezésre bocsátott irodája el nem készül. Ez idő alatt egyházunk székházában zajlik Habsburg Ottó hagyatékának kezelése. Az egyik terem Mária Dorottya főhercegnő nevét viseli majd, mivel egyházunk sokat köszönhet József főherceg feleségének.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!