Gazdag életút – Hafenscher Károlyt köszöntjük 90. születésnapján – VIDEÓ!

Gazdag életút – Hafenscher Károlyt köszöntjük 90. születésnapján – VIDEÓ!

Share this content.

Videó: Zákeus Média Centrum, Győri András Timótheus
Budapest – Idősebb dr. Hafenscher Károly 1926. július 6-án született. Az idén kilencvenéves lelkésszel a Zákeus Média Centrum készített korábban interjút, amelyből megismerhetjük az ünnepelt életét és munkásságát, hitét, meggyőződését is. Isten éltesse őt sokáig!

Hafenscher Károly neveltetése és tanulmányai a legszebb evangélikus hagyományokat idézi, hiszen a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumba járt, majd a soproni Erzsébet Egyetemen tanult teológiát. 1948-ben Gettysburgben tanult ösztöndíjjal. 

Hafenscher Károly jóformán egész életében a budapesti Deák téri evangélikus templom szószékéhez kötődött. Csupán a vezető püspökök személye változott körülötte: Ordass Lajos, Dezséry László, Káldy Zoltán és végül Harmati Béla püspökök nevei mutatják, hogy a Deák téri lelkész egy félszázados egyháztörténelmet mondhat el memoárjaiban.

A teológiai akadémián professzori feladatokat is ellátott. Doktori disszertációját Igehirdetésünk tartalma és szándéka ma címmel 1967-ben írta.

A Lelkipásztor című folyóirat szerkesztőjeként hosszú ideig informálta a magyar olvasóközönséget a legmodernebb egyházi és teológiai eseményekről. A Lutheránus Világszövetség és a Vatikán párbeszédében bizottsági tagként több mint egy évtizedig működött közre, s írásai megjelentek a frankfurti Lembeck kiadónál. Egyházunkban tapasztalatait ökumenikus tanácsadóként is kamatoztatta.

A gazdag életutat videónk rövidebb és hosszabb változatában is megismerhetik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!