Hagyományteremtő alkalmakon tanítják meg a fiatalokat a régi szokásokra

Hagyományteremtő alkalmakon tanítják meg a fiatalokat a régi szokásokra

Share this content.

Forrás: agfalva.lutheran.hu, szöveg: Heinrichs Eszter
Ágfalva – Sopronbánfalva – Az utóbbi években, illetve évtizedekben rengetegen költöztek mind Ágfalvára, mind Sopronbánfalvára. Az újonnan ide került emberek gyakran egészen más szokásokat hoztak magukkal, mint amilyenek az itt élő, őshonos német lakosoké. Az ünnepi tradíciók is nagyon-nagyon különbözőek.

Az Oma´s Stube hagyomteremtő alkalmai azt a célt szolgálják, hogy idősebb gyülekezeti tagjaink tanítsák meg a talán egészen más gyökerekkel rendelkező fiatalságot és gyermekeiket a Sopron környéki ünnepi szokásokra, meséljenek a régi karácsonyokról, az ételeikről, emlékeikről, élményeikről.

A barkácsolással, mézeskalács- és koszorúkészítéssel egybekötött alkalom mindkét gyülekezetben nagyon jól sikerült.

Az Oma´s Stube következő foglalkozásain a németek kulináris világába ássuk bele magunkat, pölözni és babrétes készítését tervezzük.

Képek:
https://agfalva.lutheran.hu/node/5817
https://sopronbanfalva.lutheran.hu/node/5821

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!