Meglátni Isten jóságát – Hálaadás Siófokon

Meglátni Isten jóságát – Hálaadás Siófokon

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Siófok – A templom és a parókia megújulásáért adtak hálát a siófoki evangélikusok a 2017. április 22-én, szombaton tartott ünnepi istentiszteleten. A mintegy harminchárom milliós beruházás során egyebek mellett lezajlott az épületek fűtésének korszerűsítése, kicserélték a nyílászárókat és a tönkrementek helyett új vörösfenyő oszlopok kerültek a templomkapu két oldalára.

A hálaadó alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna somogy-zalai esperes, valamint Lampért Gábor helyi lelkész működött közre.

Szükségünk van az Úr jóságának megtapasztalására – hangsúlyozta a meghívón is szereplő ige, Zsolt 27,4 alapján tartott prédikációjában a püspök. Majd arról beszélt, hogy ez a tapasztalat végigkíséri a templom és a közösség egész történetét. „A siófoki fatemplom annak a jelképe, hogy a történelem Ura gondoskodik a hitükben hűséges és kitartó emberekről. Emellett arról is beszél, hogy vannak testvéreink a messze távolban is, és így a híd szerepét is betölti a magyar és a finn evangélikusok között” – fogalmazott Szemerei János.

Az istentisztelethez kapcsolódó közgyűlésen Szentes Ernőné, az egyházközség felügyelője tájékoztatta a jelenlévőket az elvégzett munkálatokról, amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott harmincmillió forintos támogatás, valamint a városi önkormányzat, illetve a Magyarországi Evangélikus Egyház további anyagi segítsége tett lehetővé. Ezt követően jókívánságait fejezte ki a híveknek Potocskáné Kőrösi Anita helyi alpolgármester, Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes és Szemerei János püspök is.

Az ünnepség a gyülekezeti teremben tartott szeretetvendégséggel zárult.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!