Ökumenikus bűnbánati vesperás és hamvazás Pannonhalmán

Ökumenikus bűnbánati vesperás és hamvazás Pannonhalmán

Share this content.

Forrás: Pannonhalmi Főapátság
Pannonhalma – A Pannonhalmi Főapátság ökumenikus bűnbánati liturgiára hívta 2021. február 17-én este a környék katolikus, evangélikus és református lelkipásztorait. Az ökumenikus hamvazáson igét hirdetett Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

„Hamvazószerda a Szent Negyven Nap, a megtérés és az önmegtagadás idejének kezdete az egyházban. Ősi szokás szerint ezen a napon a liturgiában hamut szórunk a fejünkre bűnbánatunk és a megtérés iránti vágyunk jeléül. Bűnbánatunkat és kéréseinket a „csodálatos, bölcs, jó Orvos”, Krisztus Istenünk elé helyezzük, most, amikor az „idők jeleit” a pandémiás helyzetben ismerjük fel. A COVID-járvány hasonló gondok és aggodalmak, közös kihívások és félelmek elé állítja keresztény közösségeinket – felekezeti határok nélkül. Hisszük, ebben a súlyos helyzetben kiáltásunkat, imádságunkat és bűnbánatunkat is közösen kell az Úr elé helyeznünk ugyancsak túllépve a felekezeti határokon” – írták a videó felvezetőjében.

A liturgia énekelt részei és imádságai itt találhatók.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!