Hangolódó #5 | Iskolakezdés

Hangolódó #5 | Iskolakezdés

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Nagy Szabolcs
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Eheti összeállításunkban az iskolakezdésre hangolódunk.

Most vasárnap az ország legtöbb gyülekezetében tanévkezdő istentiszteletet tartanak. Életünk legszebb és legborzasztóbb szakasza egyszerre köthető az iskolához. Legszebb, mert itt történnek a leghevesebb, legizgalmasabb élmények életünkben. Ki ne emlékezne arra, mennyire felszabadító az utolsó órát lezáró csengő hangja, vagy a gimis szerelem eufóriája. Iskolás éveink azonban lehetnek a legborzasztóbb szakaszai is életünknek. A legnagyobb ellenségemnek se kívánnám vissza azt az élményt, mikor visszafele telik az idő egy unalmasabb tanórán.  A folyamatos társadalmi nyomás, hogy szép ruhákban járjunk, naprakész tech cuccokkal szaladgáljunk és a lehető legmenőbben viselkedjünk, egyszerűen összenyomja és ízekre szedi a gyerekeket. Ebben a korszakban minden melléknév csak a felsőfok szintjén működik, így a legkisebb szenvedés a legnagyobb tragédiának, a legkisebb boldogság legnagyobb örömnek minősül. Remélhetőleg az utóbbi lesz túlsúlyban az idei tanévben.

Mai válogatásunk az iskolás életet járja körbe a lázadásoktól, a gimis szerelmeken át a tinédzser lét tanácstalanságáig bezáróan.

Holnap, az istentiszteleten gondoljunk imádsággal gyermekeink iskolás örömeire és kihívásaira is.

Tovább a KötőSzó blogra.

Címkék: Kötőszó blog -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!