Hangolódó #24 | Lift! zenekar

Hangolódó #24 | Lift! zenekar

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat a Lift! zenekar készítette.

Nagyon megörültünk a Hangolódónak, hiszen a zene által jobban megismerhető egy egyén, vagy akár egy zenekar belső világa, mozgatórugói. A Lift! tekintetében ez különösen is érdekes lesz, mivel nagyon különböző zenéket hallgatunk, ebből áll össze az a különleges zenei világ, amit képviselünk.

A Lift! története a világ másik oldalán kezdődött: csapatunk két tagja, Orsi és Áron, részt vettek az Egyházak Világtanácsának 2013-as, dél-koreai konferenciáján, ahol különböző népek és felekezetek keresztény énekeivel is megismerkedhettek. Hazatérve Budapestre elhatározták, hogy az örömzenélést ökumenikus együttesben itthon is folytatni szeretnék. Ezzel egy időben Maci bácsiban (Huszák Zsolt) is megfogalmazódott az igény, hogy az evangélikus Tamás-misének ütőképes zenei csapatot szervezzen. A két kezdeményezés összeért, így alakult meg a Lift!, amely elsősorban a Tamás-mise házi zenekara lett, de mindenütt az ökumenét, a világra való nyitottságot és az igényes könnyűzenét képviseljük.

Célunk, hogy az egyedi feldolgozásban megszólaló brazil, palesztin, ruandai, kameruni, vagy kanadai énekeken át új fénybe helyezzünk megfakult üzeneteket, s megmutassuk, hogy a világ különböző pontjain számtalan testvérünk él, akikre érdemes odafigyelni. Az elmúlt három évben számtalan helyen felléptünk civil közösségek alkalmaitól gyülekezeti rendezvényeken át országos fesztiválokig. Újabban az ősi mise-liturgia tételeinek újraértelmezésén dolgoztunk, melynek eredménye egy 21. századi, progresszív, nagyvárosi istentisztelet lett.

 

Itt követhetsz minket a Facebook-on: https://www.facebook.com/liftzenekar/

Az összeállítás a KötőSzó blogon található: https://kotoszo.blog.hu/2017/01/14/hangolodo_24_lift_zenekar 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!