Hangolódó #6 | Molnár Lilla

Hangolódó #6 | Molnár Lilla

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Molnár Lilla evangélikus lelkész állította össze.

Most vasárnap a naini fiú feltámasztásának történetéről szólnak majd az evangélikus igehirdetések a templomokban. Jézus egy újabb találkozása valakivel, akinek nemcsak megváltozik, hanem szó szerint újra kezdődik az élete. Egy fiú megtapasztalja, hogy az Isten beleszól az életébe, és azt mondja, hogy még nincs vége, még van dolgod. Majd rátalálsz, hogyan boldogulhatsz a rendszerben, de még nem szállhatsz ki. És ez a srác itt nem éppen egy hosszú változás folyamatát éli meg, hanem azt a retrospektív aha-élményt, hogy újra itt vagyok. Mi történt? Mégis lehetséges, mégis valóságos, amiben talán hinni sem mertem? De akár a tüdeje mélyéről is kiálthatná, miután észhez tér, hogy mi folyik itt? Újra élek, felébredtem, mert Jézus, aki olyan, mint bárki más közülünk, odajött és azt akarta, hogy tovább csináljam… Mi mást tehetnék, minthogy dicsérem és áldom, amíg élek, vele örülök, a kínlódásaim és nyomorom közt is, mert azt is vele szenvedem, vele élek, vele halok…

A következő válogatás szubjektív és impulzív, mindenki érezze meg, értse ki belőle, ami neki szól. Ha esős, ha napos a vasárnap, fel kell kelni, menni kell, mert a mester hív, és azt akarja, hogy még ne szálljunk ki, hanem csináljuk tovább!

Tovább a KötőSzó blogra, ahol meghallgatható a zenei összeállítás.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!