Hangolódó #26 | Oscar-jelölés

Hangolódó #26 | Oscar-jelölés

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg:
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki.

 A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. A héten hirdette ki az Akadémia, hogy kiket jelöltek idén az Oscar-díjra, mi pedig ennek örömére szemléztük 2016 legjobb filmjeinek betétdalait/zenéit.

A mai válogatás kicsit talán eltér az eddigiektől: egy szubjektív filmlistát hozunk, zenéken keresztül ajánlunk filmeket a 2016-os évből.

A héten hirdették ki az Oscar jelöléseket és ennél nincs is jobb alkalom arra, hogy visszatekintsünk az elmúlt év legjobb filmjeire, melyek szólhatnak a gyászról és az emlékezés fontosságáról (Kubo and the Two Strings), vagy a maszkulinitás okozta kételyekről (Moonlight). A felnőtt-gyermek kapcsolatról (Hunt for the Wilderpeople), a magyar polgári élet valóságáról (Ernelláék Farkaséknál), az álmaink kergetéséről (La La Land), az önmagunktól való félelemről (Swiss Army Man) vagy szimplán arról, hogy egy tinédzser zenekart alapít azért, hogy megnyerje egy lány szívét (Sing Street).

2017. február 26-án pedig szurkoljunk együtt Deák Kristófnak és stábjának a Mindenki című filmért, amely jelölést kapott a legjobb élőszereplős kisfilm kategóriában. 

A válogatás itt hallgatható meg: https://kotoszo.blog.hu/2017/01/28/hangolodo_26_oscar

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!