Hangolódó #42 | Bizalom

Hangolódó #42 | Bizalom

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunk a bizalomról szól.

„Egy este Martinus doktor látott egy madárkát az egyik fán, amint ott ült, és megpihent éjszakára. Ezt látva, így szólt: – Ez a madárka már megvacsorázott, és most bizalommal fog itt aludni. Nem szorong és nem aggódik sem a holnapi napja, sem a szállása miatt, ahogyan Dávid mondja: „Aki a Felségesnek rejteke alatt lakik stb.” (Zsolt 91,1) Ez a madárka ott ül a gallyon megelégedve, és hagyja, hogy Isten gondoskodjon róla.

Jaj, ha Ádám bukása meg nem ront mindent, Istennek milyen szép és nagyszerű teremtménye volna az ember, felékesítve mindenféle tudással és bölcsességgel! Milyen boldogan élhetne bármely fáradság, balszerencse és betegség nélkül; és a halál minden érzése nélkül változna át, amikor levetkőzi a földi életet, és minden teremtményben örömét és kedvét lelhetné, és minden dolgok szép és kellemes átalakulása és átváltozása zajlana. Amiképpen Isten ebben a nyomorúságos földi életben is számos teremtményén érzékeltette és szemléltette a holtak feltámadását.”

(Luther Márton - LVM 8. Asztali beszélgetések - 4410. A madárka példája) 

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!