Hangolódó #56 | Keresztség

Hangolódó #56 | Keresztség

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat a keresztség nyomán készítettük.

Nemrég újra elém került a Coen testvérek egyik legnagyszerűbb filmje, az Ó, testvér, merre visz az utad?. A történet a 30-as évekbeli  Egyesült Államokban játszódik, ahol három szökött bűnöző próbálja megtalálni az egyikük által elásott értékes zsákmányt, amelynek keresése során vadregényes kalandokba keverednek. A filmet nagyon sok szempontból lehet elemezni, ugyanis egyrészt a narratíva az Odüsszeiára és annak eseményeire épít, másrészt minden egyes kalandban a film rekonstruálja a kora 20. századi déli élet meghatározó elemeit, legyen az a country zene, a rasszizmus, vagy éppen a kereszténység.

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!