Hangolódó #95 | Csadó Balázs

Hangolódó #95 | Csadó Balázs

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, összeállítás: Csadó Balázs
Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de lehet, hogy nincs hozzá kedved. Talán nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondolatokkal küzdesz, a rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnap eseménye felé tekintve. Mai válogatásunkat Csadó Balázs evangélikus lelkész, a M.Is.K.A. zenekar tagja készítette.

A zene számomra mindig az üzenetről szól, még az is, amelyiknek nincs szövege! Éppen ezért a zenei stílus mindig másodlagos... Olyan zenéket szeretek hallgatni, amelyek megérintenek, hozzám szólnak, elgondolkoztatnak, kihívás elé állítanak…

Szeretek a dallamokban gyönyörködni és még inkább a szövegeken elmélkedni. Azok a dalok, amelyeket összegyűjtöttem, erősítik az Istennel való kapcsolatomat, illetve emlékeztetnek arra, hogy keresztény emberként felelősséggel tartozom a teremtett világ és az embertársaim iránt is!

Ha van kedved, hallgasd meg a dalokat, és gondolkozzunk együtt!

Tovább a KötőSzó blogra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!