Harka visszavár! – Elbúcsúztatták a Mesterházy családot

Harka visszavár! – Elbúcsúztatták a Mesterházy családot

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Harka – A 2018. június 24-én, vasárnap tartott táborzáró istentisztelet keretében vett búcsút a harkai gyülekezettől Mesterházy Balázs lelkész és családja, akik júliustól egy évre Kodaikanalba, egy indiai nemzetközi iskolába készülnek.

Jézus Krisztus jelenti számunkra a biztos alapot – hangsúlyozta Mesterházy Balázs a hittantábor témája, Jónás könyve alapján tartott prédikációjában. Majd Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke kérte Isten áldását a nagy útra készülő lelkészcsaládra.

A harkai egyházközség nevében Gosztola Szabolcs felügyelő köszöntötte a Mesterházy családot, és átadta a gyülekezet ajándékát: négy esőkabátot, amelyek hátulján emlékeztetőül a következő felirat látható: „Harka visszavár!

Ezután Haris-Payer Ilona Gertrud a helyi német önkormányzat jókívánságait közvetítette.

Az istentiszteletet a templomkertben tartott egésznapos szeretetvendégség követte, amelynek során a barátok és ismerősök személyesen is elbúcsúzhattak Balázséktól.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!