Zárt templom – Harminc napig nem lesz istentisztelet a pápai egyházközségben

Zárt templom – Harminc napig nem lesz istentisztelet a pápai egyházközségben

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió
Pápa – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa tagjainak pásztorlevele lehetőséget ad arra, hogy ne tartsanak istentiszteletet, ezért a pápai egyházközségben úgy döntöttek, harminc napig, azaz december 11-ig bezárják a templomot, tudtuk meg Polgárdi Sándortól, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperesétől.

Anyagi és eszközhiányosságok miatt online istentiszteletet sem közvetítenek. Vélhetően az egyházmegye gyülekezeteinek többségében nem tartanak majd istentiszteletet, néhányban számíthatnak személyes istentiszteletre (legfeljebb tíz résztvevővel), valamint digitális felvételekre a közösségek.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának kérése értelmében az egyházközségek, így a Pápai Református Egyházközség is szüneteltet november 11-től további intézkedésig minden közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat: istentiszteletet, áhítatot, gyülekezeti hitoktatást, jegyesoktatást, Biblia-órát, konfirmáció-előkészítést, ifjúsági alkalmat, baba-mama kört, presbiteri szövetségi és nőszövetségi alkalmakat, konferenciákat, továbbképzéseket, tanfolyamokat és egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat. A vasárnapi pápai istentiszteletet online közvetítik.

Hivatkozások: Cikk a Veol.hu oldalán. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!