Háromból három kupasiker a csabai evangélikusok mérlege

Háromból három kupasiker a csabai evangélikusok mérlege

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Gajdács Pál
Békéscsaba – Sorrendben harmadszor nyerte meg a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium a Fair Play Cup középiskolai országos kispályás labdarúgó-bajnokságot.

A még tavaly ősszel kezdődő bajnokságon összesen 8539 fiatal vett részt, a 862 csapatból 542 volt fiúegyüttes. A sorozatra amatőr játékosok nevezhettek. A csabai evangélikusok a csoportküzdelmeket, majd a megyei döntőt követően a debreceni regionális döntőn vehettek részt, ahonnan második helyről jutottak a Telkiben megrendezett országos fináléba. A döntőt is figyelembe véve összesen húsz mérkőzést játszottak, négyet-négyet a tavaszi, őszi és regionális fordulókon, hármat a megyei és ötöt az országos döntőben.

Kesjár Ruben, a csapat edzője elmondta, hogy a döntő nyolc együttesét két csoportba osztották, ahol körmérkőzéses rendszerben zajlottak a küzdelmek. Keresztjáték után a Békéscsaba és a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziumának Boró néven szereplő csapata jutott a döntőbe.

„Amit 3 : 1-re nyertük meg. A váciakat már a csoportunkban is legyőztük, és az egész torna során csak egy gólt kaptunk, viszont tizenötöt rúgtunk mondta Kesjár Ruben.  A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) öt éve indította ezt a sorozatot, melyet három éve átszervezett, és Fair Play Kupára átnevezett. Azóta mindig a csabai evangélikus iskola győzedelmeskedett. Minden évben új csapatunk indult, igaz, egy-két játékos már az előző években is szerephez jutott. A torna legjobb kapusa, Tóth Szilárd például már kétszeres győztes. Három testvére a korábbi években ugyancsak volt már részese Fair Play Cup-győzelemnek. Csapatunkban szerepelt kézilabdázó, teniszező, kosárlabdázó, atléta és vízilabdázó is. A részvételünkben nagy segítséget nyújtott az iskola igazgatója, Köveskúti Péter és Tóth Márton, az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságának instruktora, valamint Pálos Lehel, Gálik György és Tóth Nándor.

A csabai evangélikusok győzelmével az ilyenkor szokásos serleg, érem és ajándék mellett egy háromnapos spanyolországi túra is járt. Augusztusban a helyszínen tekinthetik meg az Atlético de Madrid és az olasz Internazionale barátságos labdarúgó-mérkőzését.

A békéscsabaiak névsora: Vadász Levente csapatkapitány, Horváth Gergő, Darabos György, Ivicevic Benjámin, Koszecz Máté, Korcsmáros Csaba, Barbat-Lőrincz Dániel, Tóth Szilárd, Práth Bence, Kovács Ákos, Szabó Donát, Séner Dávid és Kesjár Ruben edző.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!