MA! – A határ nem csupán egy vonal – Online könyvbemutatót tartunk!

MA! – A határ nem csupán egy vonal – Online könyvbemutatót tartunk!

Share this content.

Szöveg: Evangélikus.hu
Budapest – A 91. Ünnepi Könyvhét keretében A Teológia és határok című kötetről – amely az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatóinak tematikus tanulmányait fogja össze – beszélget Orosz Gábor Viktor, a könyv szerkesztője és Galambos Ádám újságíró. Az esemény a Magyarországi Evangélikus Egyház YouTube-csatornáján és a Facebook oldalán is megtekinthető lesz 2020. szeptember 18-án 20 órától.

„A határ nem csupán egy vonal a térképen, hanem olyan széles sáv, ahol életünk meghatározó eseményei történnek, ahová kimegyünk, ahová megérkezünk, amit elhagyunk, ahol boldogok lehetünk és szeretünk, ahol küzdünk és szomorkodunk, ahol töprengünk és döntéseket hozunk, ahol találkozunk és elválunk. Hol a határ? Szinte hétköznapi kérdés. A tinédzser feszegeti, a történelem geopolitikai döntései megszüntetik vagy éppen meghúzzák, a sportolók és a kutatók átlépik, a tervezők megrajzolják, az ismeretek kitágítják a határokat. Szinte hétköznapi kérdése napjainknak, hogy hol a határa a gazdasági növekedésnek, a fogyasztásnak, az élvezeteknek? Milyen következményei lehetnek a határok be nem tartásának az energiapolitika, a környezetvédelem területén? Hol a határa teremtett világunk »tűrőképességének«? Vagy talán helyesebb lenne úgy feltennünk a kérdést, ahogyan a legritkábban tesszük: ki a határ? Jóllehet a határokkal kapcsolatos töprengések ezzel a kérdéssel kezdődtek: »Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek?« (1Móz 3,1b)”

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/363422664839677

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!