Határmenti ifjúsági közösségek megerősítése

Határmenti ifjúsági közösségek megerősítése

Share this content.

Forrás: hatarmentiifjusag.blogspot.com
Kölcse – A Kölcsei Evangélikus Egyházközség aktív, közösségépítő munkát végez az ifjúság körében a szatmári régióban. A környező települések fiataljainak nyári táborokat, napközis táborokat szerveznek évenkénti rendszerességgel.

Az egyházközség hétvégenként közösségi alkalmakat, kirándulásokat, versenyeket tart a helyi közösség fiataljai számára. Megyei és országos versenyeken vesznek részt a fiatalok a hitoktatás területén. A pályázó vezető lelkész, Tóth Attila haladó önkéntes projektmenedzseri és gyermek drámajáték képesítéssel rendelkezik, nyilvántartott ifjúsági szakértő. 2015-ben a szatmári fiatalokat összefogó ifjúsági vetélkedősorozatot tartott az egyházközség sportprogramokkal összekötve.

„A pályázatban részt vevő tiszaújlaki református és a szatmárnémeti, valamint a nagykárolyi evangélikus közösségek vezetőivel és fiataljaival, továbbá a kárpátaljai református ifjúsági szervezet elnökével felvettük a kapcsolatot. A két éve tartó kapcsolatunk során az ifjúsági munkában mindketten aktívan részt vettünk. Ez a projekt az első közös határ menti együttműködésünk. A szatmárnémeti–nagykárolyai gyülekezet tagjai és fiataljai 2014-ban voltak Kölcsén és találkoztak a kölcsei gyülekezettel és a fiatalokkal. Több évtizedes, határon átnyúló testvérgyülekezeti kapcsolata van a szatmári és partiumi gyülekezetnek. 2014–2015-ben Kölcsén ifjúsági programokat valósítottunk meg: közösség építő projekteket –  biciklipálya építése, Olcsvai ifjúsági tábor (egyhetes); megyei ifjúsági napon való részvétel Nyíregyházán; egynapos közösségépítő gyalog és kenu  biciklitúrák – szerveztünk”  – írta a lelkész a hatarmentiifjusag.blogspot.com oldalon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!