Határon túli rászoruló gyermekek tanévkezdését is segíti az Ökumenikus Segélyszervezet

Határon túli rászoruló gyermekek tanévkezdését is segíti az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának köszönhetően az 1000 hazai rászoruló kisdiák mellett további 330 erdélyi, vajdasági és kárpátaljai gyermeknek is könnyebb lesz a tanévkezdése.

Míg Marosvásárhelyen és környékén 180, addig Vajdaságban 80 gyermek tanévkezdését segítik az ökumenikusok.

Kárpátalján egy külön támogatónak, a Megyei Jogú Városok Szövetségének köszönhetően pedig 70 rászoruló kisdiák vehetett át tanszercsomagot a tanév első napján a segélyszervezet helyi központjának munkatársaitól.
 
„Nagy volt az öröm ma Beregszászon, amikor 70 helyi kisdiák kapta meg a beígért tanszercsomagot. Külön segítség, hogy az adomány a füzetek, tollak, ceruzák, festék, radír, vonalzókészlet, tolltartó mellett tornazsákot is tartalmazott” – mondta Gerevich János, az iskolakezdési támogatást átadó beregszászi központ vezetője.

A segélyszervezet által támogatott vajdasági diákok szintén a napokban, Erdélyben pedig a későbbi iskolakezdéshez igazodva fogják megkapni a tanszercsomagokat. Utóbbi esetében az adományból nem csak Marosvásárhelyen, hanem a környező településeken élő diákok, valamint a helyi árvaotthonok lakói is részesülnek. A zömében általános és középiskolás, de egyetemista diákokat is segítő adományt a Lazarénum Alapítvány segítségével adják át, illetve viszik el személyesen több településre azokhoz, akiknek megterhelő lenne beutazni érte a Maros menti városba.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!